REAL-WORLD DATA SCIENCE & AI – INTRODUCTIE 2-DAAGSE

27
September
21:00
17:00
UUR
Eindhoven
A.I.
Het Real-World Data Science & AI-programma is gericht op professionals die een beter begrip willen ontwikkelen van de kansen en mogelijkheden die Data Science & AI bieden aan organisaties en die geïnteresseerd zijn om meer te leren over de verschillende aspecten die een rolspelen bij het uitvoeren van Data Science- en AI-projecten. Speciaal voor het EDIH-netwerkstelt EAISI (als partner in het EDIH-project) 25 gratis kaarten beschikbaar specifiek voor de maakindustrie.

Wat ga je doen?

Tijdens het 2-daagse programma leer je meer over Data Science en AI. Hierbij besteden wij aandacht aan:

- Nieuwe vormen van data, nieuwe analysetechnieken en nieuwe kansen op dit gebied.

- Big Data, voorspellende algoritmen, machine learning en (Generative) AI.

- Toepassingen van Data Science & AI, variërend van Data Science & AI om huidige processen en diensten efficiënter te maken, nieuwe producten met slimme functies, en data en analyses als basis voor nieuwe zakelijke modellen.

- Welke soort data science & AI-projecten wel en niet haalbaar zijn en we bespreken de typische ‘rode en groene vlaggen’ bij het overwegen van de haalbaarheid van potentiële data science- en AI-projecten.

- Data-analytisch denken en het CRISP-DM-model voor het uitvoeren van data science- en AI-projecten.

- Ethische aspecten die in overweging moeten worden genomen bij het uitvoeren van data science- en AI-projecten.

- Tijdens dit programma gebruiken we casussen en voorbeelden om hetgeen dat tijdens het programma geleerd is, naar de praktijk te kunnen vertalen.


Wat neem je mee?

- Een gedemystificeerd begrip van Data Science & AI, de terminologie in deze vakgebieden en wat de belangrijkste toegepaste technieken in deze vakgebieden precies inhouden.

- De componenten die een rol spelen bij het uitvoeren van een Data Science- en AI-project. Zowel vanuit het perspectief van de verschillende fasen die een Data Science- en AI-project doorloopt, als vanuit een business en ethisch perspectief.

- Realistische verwachtingen van enerzijds de enorme kansen die Data Science & AI biedt, evenals een duidelijk beeld van wat het niet zal brengen. Hierdoor ben je beter voorbereid om je organisatie te helpen op een realistische manier naar de toekomst te kijken.

Programma

Locatie: TU/e Campus, EAISI

Taal: Nederlands

Werklast: 16 uur (les) + 4 uur (voorbereiding)
Datum:27 September 2024 + 18 Oktober 2024
Tijd: 09.00 – 17.00

Prijs, normaal: €1250,- prijs voor de eerste 25 mkb-maakindustrie ondernemers via Klikopmorgen: GRATIS.