Zo werkt het

Aanvragen van support is makkelijker dan je denkt!

Dit bieden we jou

Als je aan de juiste voorwaarden voldoet vergoedt Klikopmorgen kosten die jouw bedrijf maakt bij het inwinnen van digitaliseringsadvies door een expert. Wij vergoeden 1 tot maximaal 5 dagen ondersteuning.

Dit kun je doen

Expertadvies voor de digitalisering van jouw bedrijf inkopen. Denk hierbij naast advies aan workshops, advies bij het slimmer inzetten van vakmensen of begeleiding bij het aanvragen van de financiering van een digitaliseringsoplossing.

Zo vraag je aan

Een ondersteuningsaanvraag doe je altijd samen met een Klikopmorgen Coach uit jouw regio. Hij of zij helpt je met iedere stap in het proces en maakt aanvragen zo makkelijk mogelijk voor jou!

Dit zijn de voorwaarden

Checkmark icon
Jouw bedrijf voldoet aan de mkb-criteria

Provides in-depth data analysis tools and insights.
Jouw bedrijf heeft niet meer dan 250 medewerkers in dienst en heeft een jaaromzet onder € 50 miljoen.

Industry icon
Jouw bedrijf is actief in de maakindustrie (inclusief toelevering en onderhoud)

Provides in-depth data analysis tools and insights.Jouw bedrijf is daarnaast actief agrifood, semicon,automotive, procesindustrie, medical systems of machinebouw

Document icon
Samen met jouw Coach vul je een digital maturity assessment (DMA) in.Dit is een nulmeting, ontwikkeld door de E.U., waarin de mate van digitalisering binnen jouw bedrijf wordt getoetst.

Industry icon
Je moet als ondernemer een Verklaring de-minimis ondertekenen

Provides in-depth data analysis tools and insights.Hierin geef je aan dat je voldoet aan de Europese regels voor staatssteun.

Kies uit deze diensten

Diensten

Inschakeling Expert mogelijk?

Maximale expertinzet

Workshops

Leer van experts of van andere ondernemers alles over de kansen en valkuilen van bedrijfsdigitalise- ring. Er is regelmatig een workshop, rondetafelgesprek of leren-van- elkaar kring bij jou in de buurt.

Ja
Max. 1 dag
Rondetafel

Leer van experts of van andere ondernemers alles over de kansen en valkuilen van bedrijfsdigitalise- ring. Er is regelmatig een workshop, rondetafelgesprek of leren-van- elkaar kring bij jou in de buurt.

Ja
Max. 2 dagen
Intake

De eerste stap van een krachtige samenwerking met jouw Klikopmorgen Coach

Nee
Adviesgesprek

De Klikopmorgen Coach biedt scherp advies om jou eerste- of vervolgstappen in digitalisering te zetten

Nee
Assessments

De Klikopmorgen Coach maakt samen met jou een scan van jouw bedrijf. Hierna weet je waar je staat op het gebied van digitalisering en welke volgende stappen het meeste rendement of resultaat bieden.

Ja
Max. 1 dag
Actieplan

Je weet hoe ver je bent qua digitalisering en je weet wat jouw bedrijf nodig heeft. Maar wat nu? Jouw Klikopmorgen Coach formuleert samen met jou de volgende stap in een Actieplan.

Ja
Max. 1 dag
Expert ondersteuning

Onafhankelijk advies met een plan van aanpak, met jouw bedrijfsbelang altijd op de eerste plaats.

Ja
Max. 5 dagen
Peer-to-Peer Groep

Ondernemers die leren en inspireren van andere ondernemers: de successen en de valkuilen

Ja
2 dagen/Max. 6 dagen
On the go Coaching

Praktische begeleiding bij de uitvoering van jouw digitaliseringsroadmap

Ja
Max. 5 dagen
Matching activiteiten

Door ons grote netwerk kunnen wij als snel een juiste match vinden voor jouw unieke digitaliseringsvraag. Zo hoef je het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. Wel zo makkelijk.

Ja
Max. 2 dagen
Deskresearch, toegang tot oplossingen

Wij bieden je een groot netwerk van krachtige en ervaren partners

Ja
Max. 1 dag
Ondersteuning bij opleiden of financiering

Digitaliseren is mensenwerk: onze specialisten weten precies welke stappen in kennis en training de meeste impact hebben op jouw onderneming

Ja
Max. 5 dagen
Gebruik van technische faciliteiten, inclusief expert ondersteuning

Sommige investeringen gaan niet over één nacht ijs. Daarom bieden wij door het hele land testlocaties uit (‘Fieldlabs’) waar je vrijblijvend software of toepassingen kunt uitproberen. Een onafhankelijk expert geeft vervolgens maatadvies voor jouw bedrijf.

Ja
Max. 5 dagen

Er zijn afhankelijk van jouw specifieke behoefte ook  combinaties te maken van de bovenstaande diensten, jouw Klikopmorgen Coach kan je hier over adviseren.

Veelgestelde vragen

Wat levert deelname mij op als ondernemer?

Digitalisering levert vaak veel meer dan één voordeel op. Deelnemen dwingt je om kritisch te kijken naar jouw bedrijfsprocessen en dat leidt altijd tot nieuwe en nuttige inzichten. Implementatie van digitale oplossingen kan zowel op korte- als lange termijn veel rendement opleveren. Denk aan minder faalkosten, verkorting van de doorlooptijd en verhoging van de werknemerstevredenheid. Daarnaast zorgen slimme digitale toepassingen ervoor dat je concurrerend blijft in de markt en weerbaar bent tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen.

Wat is precies het doel van Klikopmorgen?

Het doel van Klikopmorgen (EDIH Zuid-Nederland) is om mkb-bedrijven bedrijven competitiever en weerbaarder te maken door hun digitale transformatie te versnellen en te optimaliseren.

Kan ik alleen ondersteuning aanvragen voor expertadvies?

Klikopmorgen wil de stap naar digitalisering zo aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk maken. Dit faciliteert Klikopmorgen met laagdrempelige toegang tot onafhankelijk deskundig advies. Zo kan je met vertrouwen de volgende digitaliseringsstap maken.

Ik ken zelf een goede adviseur of expert, mag ik deze aandragen?

Jazeker, het is toegestaan om een ‘eigen’ expert aan te dragen. Deze wordt uiteraard wel getoetst door de Klikopmorgen Coach op deskundigheid, ervaring en tarief.

Hoeveel ondersteuning kan ik maximaal ontvangen?

Je mag maximaal 5 dagen expertondersteuning aanvragen per project. Het is mogelijk om tot 2025 nog een extra aanvraag te doen vanuit een volgende digitaliseringsstap.

Zijn alle diensten van Klikopmorgen gratis?

Als je aan de juiste voorwaarden voldoet zijn de meeste diensten van Klikopmorgen geheel kosteloos. In sommige gevallen dient er een kleine eigen bijdrage te worden voldaan.

Tot wanneer kan ik een aanvraag indienen?

Aanvraag voor expertondersteuning kan tot 31 december 2025.

Is de ondersteuning die ik krijg vrijblijvend?

Klikopmorgen levert een bijdrage om expertondersteuning in te schakelen. Er dienen aantoonbare stappen in de digitalisering van jouw bedrijf te worden gezet. Wij vragen dus een inspanning van ondernemers, die worden getoetst en beoordeeld door de Klikopmorgen Coach. Deelname is dus in veel gevallen kosteloos maar niet vrijblijvend.

Ik heb een ondersteuningsbehoefte die groter is dan de bijdrage van Klikopmorgen, kan ik ook alleen voor een bepaald deel ondersteuning ontvangen en de rest zelf betalen?

Het is inderdaad mogelijk om Klikopmorgen ondersteuning voor een gedeelte van een digitaliseringstraject in te zetten. Overleg met jouw Klikopmorgen Coach voor de mogelijkheden.

Is het ingewikkeld om een digital maturity assessment (DMA) in te vullen?

De DMA bestaat uit 11 vragen met enkele subvragen, jouw Klikopmorgen Coach helpt jou met het invullen, dus we maken het jou zo eenvoudig mogelijk

Ik moet een verklaring de-minimis invullen maar hoe kan ik controleren of ik aan de staatssteunregels voldoe?

Jouw boekhouder of accountant kan je hier een overzicht van geven en beoordelen of je aan de staatssteunregels voldoet.

Het bedrag in de de-minimis verklaring is veel hoger dan de steun die ik heb aangevraagd, hoe kan dit?

De E.U. schrijft voor dat wij de integrale kostprijs opnemen, inclusief overheadkosten. Dit leidt tot een bedrag dat in de regel (aanzienlijk) hoger is dan het bedrag van jouw aanvraag.

Is het ingewikkeld om een aanvraag te doen?

Jouw Klikopmorgen Coach zal samen met jou de aanvraag doen en vraagt een bescheiden inspanning van jou als ondernemer. Dit beperkt zich in de regel tot het aanleveren van jouw basis bedrijfsgegevens en het aangeven van de doelen die je wil bereiken.

Hoe lang duurt het voordat een aanvraag wordt goedgekeurd?

Als de aanvraag nauwkeurig en volledig is ingediend, dan duurt het gemiddeld één week voordat de aanvraag is beoordeeld.

Hoe weet ik welke Klikopmorgen Coach het beste bij mijn onderneming past?

Op de Coachpagina staat een overzicht van alle Klikopmorgen Coaches. Je kan filteren op regio, en expertise. Mocht je het nog steeds lastig vinden om een keuze te maken, vul dan het formulier in onderaan deze pagina, dan nemen wij contact met je op voor een goede match.

Ik twijfel of ik voldoe aan de doelgroep eis, hoe kan ik dit eenvoudig toetsen?

Als je nog twijfelt na het lezen van alle criteria op deze pagina, neem dan gerust contact met ons op via: 0486-77790 of info@klikopmorgen.nl

Ik weet nog een collega-ondernemer die Klikopmorgen ondersteuning goed kan gebruiken, kan ik hem of haar doorverwijzen?

Wij verwelkomen nieuwe ondernemingen die stappen willen zetten in digitalisering, dus heel graag!

Ik heb al heel veel gedigitaliseerd in mijn bedrijf, kan ik toch nog ondersteuning aanvragen?

Er zijn altijd onderdelen in een bedrijf die kunnen worden geoptimaliseerd door digitalisering, samen met jouw Klikopmorgen Coach kun je onderzoeken welke onderdelen dit zijn en een ondersteuningsaanvraag hiervoor indienen.

VPT Versteeg: Smart Working

Lees verder

Producten en klantrelaties verrijken met digitale ketensamenwerking.

Lees verder