Technology Update Robots & Cobots

14
December
15:00
17:00
UUR
Thema
No items found.

Met de toenemende vraag naar high mix, low volume, high complexitiy producten in de maakindustrie groeit ook de behoefte aan de flexibele inzet van productiemiddelen, zoals robots en cobots. Ondersteuning door cobots bij de assemblage van een diversiteit aan producten en bin picking van verschillende soorten items zijn voorbeelden van ontwikkelingen in de maakindustrie. Maar ook in andere sectoren, zoals de logistiek en agrifood, wordt geëxperimenteerd en geïnnoveerd met robots. Is de kennis die in deze sectoren is opgedaan ook in te zetten in de maakindustrie? En op welke use cases in de maakindustrie is deze kennis toepasbaar?

In de Technology Update van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst van donderdag 14 december vanaf 15 uur op de Brainport Industries Campus willen we u graag informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotisering in de maakindustrie, maar ook in de logistiek en agrifood. Samen met u gaan we op zoek naar cross-overs vanuit die sectoren.


Heico Sandee, oprichter van Smart Robotics, licht toe welke oplossingen hij ziet in robot handling bij het omgaan met flexibele logistieke operaties, zoals order picking, stacking en destacking van miljoenen verschillende items. Jordy Senden, Medewerker Kennisvalorisatie en promovendus bij de Technische Universiteit Eindhoven, legt uit hoe het modelleren van voorkennis kan bijdragen aan het robuust afhandelen van robot-taken in een omgeving met variatie. Randy Kerstjens van Fontys Engineering en oprichter van Concept Robotics, gaat in op ontwikkelingen ten aanzien van robots in de maakindustrie en hoe daar vanuit toegepast onderzoek vanuit Fontys een bijdrage aan wordt geleverd.

Na afloop van het plenaire programma kunt u diverse demonstraties bijwonen van robot/cobot opstellingen op de campus. De middag wordt afgesloten met drinks & bites, waarbij er ruim gelegenheid is om te netwerken.

Programma

Agenda

14:45 Inloop en registratie

15:00 Opening door Frits Hoeve, Innovation  Manager Brainport Industries

15:10 Flexibele handling robots in logistiek  - Heico Sandee, Smart Robotics

15:40 Wereld Modellen voor robots die moeten  omgaan met variatie - Jordy Senden, TU/e

16:10 Robots in de maakindustie en de  bijdrage van toegepast onderzoek  - Randy Kerstjens, Fontys Engineering

16:30 Demonstratie diverse robot/cobot  opstellingen op BIC

17:15 Afsluiting sessie en netwerkborrel

18:00 Einde.

Interesse in deelname aan deze sessie? Meldt u dan aan via onderstaande button. U ontvangt dan voorafgaand aan het event een e-mail met praktische informatie.

Doelgroep

Bedrijven met een productie omgeving
Aanmelden
Zet in mijn agenda
Technology Update Robots & Cobots
Brainport Industries Campus
Dec 14, 2023 15:00
Dec 14, 2023 17:00
Oct 18, 2024 17:00